Κοσμήματα

Φρόντισε τα κοσμήματά σου με 5+1 απλούς τρόπους

Τα κοσμήματά μας δεν είναι απλώς αξεσουάρ, είναι μια επέκταση του στυλ μας, των αναμνήσεων μας και σίγουρα της προσωπικότητας μας. Όπως ο εαυτός μας, έτσι και τα κοσμήματά μας χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση. Και πώς φροντίζω τα κοσμήματά μου; Στο amano.gr, σου δείχνουμε 5+1 απλούς τρόπους και tips για να να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια λαμπερά, όπως την ημέρα που τα απόκτησες!

Νερό & Χημικά

Συνηθίζουμε πολλές φορές να μην αποχωριζόμαστε το αγαπημένο μας ζευγάρι σκουλαρίκια όταν μπαίνουμε στην πισίνα ή να φοράμε τα δαχτυλίδια μας όταν κάνουμε το καθημερινό μας ντουζ ή κανουμε καθαριότητες. Ήξερες όμως ότι το νερό και γενικά η υγρασία, καθώς και το χλώριο της πισίνας ή άλλα χημικά (ακόμα και το pH του ιδρώτα σου) μπορεί να αλλοιώσει τα κοσμήματά σου;

Καλό λοιπόν είναι να τα αφαιρείς πάντα όταν πρόκειται να έρθεις σε επαφή με νερό ή χημικά. Εκτός από αυτό βέβαια θα μπορούσες να ακολουθήσεις ένα πολύ απλό τρικ για να μην ξεχνιέσαι και να σου γίνει συνήθεια:

  • Τοποθέτησε ένα μπολάκι δίπλα από το νεροχύτη της κουζίνας ή το νιπτήρα του μπάνιου σου ώστε να μπορείς να τοποθετείς εκεί τα δαχτυλίδια σου και να σου υπενθυμίζει να αφαιρείς τα κοσμήματά σου πριν κάνεις ντους ή πλύνεις τα χέρια σου.

Ξεκούραση και Δραστηριότητα

Αφαίρεσε τα κοσμήματα σου πριν από τον ύπνο ή οποιαδήποτε έντονη φυσική δραστηριότητα, για να αποφύγεις κάποιο “πιάσιμο”, μπέρδεμα ή ακόμα και κόψιμο. Άφησε τα στην άκρη και απόφυγε τυχόν ευτράπελα!

Το πώς τα αποθηκεύεις έχει σημασία!

Αποθηκεύοντας κάθε κομμάτι ξεχωριστά ή κατηγοριοποιώντας τα ανά είδος, μπορείς να τα διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση. Χρησιμοποίησε πουγκιά, θήκες ή απλές πλαστικές διάφανες συσκευασίες!

Αποθηκεύεις κάποια κομμάτια σου για πολύ μεγάλο διάστημα και τα φοράς σπάνια, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις; Τότε αποθήκευσέ τα σε αεροστεγείς συσκευασίες ώστε να τα προστατεύσεις από την ατμόσφαιρα και την υγρασία!

Ταξίδεψε έξυπνα!

Βεβαιώσου ότι τα κοσμήματα σου βρίσκονται στην κατάλληλη συσκευασία αποθήκευσης και μεταφορά ώστε να παραμένουν ασφαλή.

Οι αλυσίδες χρειάζονται φροντίδα!

Πάντα να κρεμάς τις αλυσίδες σου για να αποφεύγεις τα μπλεξίματα. Και να θυμάσαι, επειδή πολλές φορές, ανάλογα με το είδος, μπορεί να είναι ευαίσθητες, μην τις τραβάς! Φέρσου τους με στοργή.

Εναλλαγή & Ξεκούραση

Όλ@ έχουμε αγαπημένα κοσμήματα που φοράμε ξανά και ξανά. Αλλά ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα! Φόρα εναλλάξ τα κομμάτια σου και δώσε στα υπόλοιπα ένα διάλειμμα για να διατηρήσουν έτσι τη λάμψη τους και να μειώσεις την πιθανή φθορά τους.


Έχεις κοσμήματα που λατρεύεις, φοράς ασταμάτητα και θέλεις να τα επαναφέρεις;